2016. március 21., hétfő

zsiráf...

A tizenötödikei hosszú hétvégén Balatonfüreden voltunk. Jártunk már jópárszor itt és nézgelődtünk, kirándult közel és távol Füredhez, de csak most fedeztem fel a helyi savanyúvíz forrást. Egyeskével elautóztunk és megkóstoltuk. 7 fokos a víz és meglepően szénsavas, a szaga pedig...nos, nekem egészen rémes. De egyeske imádta. Volt nálunk pár üres üveg, megtöltöttük  és egyeske itthon pár nap alatt megitta. Tegnap előállt az ötlettel (mivel egész héten gyűjtötte az üvegeket), hogy ugyanmá' ruccanjunk le Füredre vízért. Előtte még benéztünk a tihanyi piacra, ahol még csak egyszer sikerült vennem egy csipkebogyó lekvárt, ami két napra rá fel is forrt, viszont az egyik bódéban isteni sült kalbászt mérnek, burgonya csipsszel, almapaprikával, mustárral...becarás))) . Most viszont megajándékoztam magam, egy tünci nyaklánccal, hogy legalább vegyek valamit ))), az árát le sem merem írni)).


Aztán irány a forrás, ahol is ketten voltak előttünk húsz literes kannákkal, üres palackokkal. Bakker, fél órát vártunk mire ránk került a sor. De nem unatkoztunk, mivel élénk traccsparti alakult ki az ottlévő várakozók között. Kiderült, hogy az előttünk töltők Szombathelyről vándliztak ide a vízért, azért vittek tetemes mennyiséget.
Hazafelé még fagyiztunk..., mondjuk az idén nem először ))).



Húsvétkor Siófokra megyünk, egyeske már megpendítette, hogy igazán átugorhatnánk Füredre vízért.


11 megjegyzés:

  1. Tetszik a zsiráfod, igazi kővel van kirakva?
    A méretét nem lehet viszonyítani semmihez, ezért elég vastagnak látszik a lánc, esetleg egy másik fotó segítene eligazodni.
    Azt nem mondom, hogy a nyakadban fotózd le. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sacc. négy centis a zsiráf ))), színtiszta aranya)))

      Törlés
  2. Jól van, én anno Szegedről hoztam haza 5 literes kannákban a vizet a gyógyforrásból. Ott forrón folyik ki a csapból, de mindig állnak emberek a vízvételre várva. :):)
    Nektek közelebb van Füred egy szót sem szólhatsz.:) Milyen volt az ibolya fagyi?
    A láncod meg jól néz ki, mit számít,mibe került,az a lényeg, hogy örülj neki ♥♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó is az Anna kút vize Szegeden, télen főleg melegít. :)
      Szokása volt egy férfinak, műanyag ládában odavitte az egyéb mosogatnivalóját, azután meg trolizott hazafelé velünk, de úgy, hogy dupla-dupla ülőkét használt az amúgy is kevés troli ülőhelyből.

      Törlés
    2. a zsiráf 1000.- Ft volt, színarany)))
      már most izélek, hogy hétvégén mehetek át Siófokról Füredre büdivízért)))

      Törlés
    3. Igen, az Anna kútnál a forró vízből vett, és mosogatott, öblögetett, majd egy műanyag, rácsos ládával vitte a cuccot a trolin.

      Törlés
  3. Hazaértem onoka felvigyázásból és megkerestelek. Akkor most biztosan itt leszel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. itt maradok, a blogol után a nolblog is megszűnt..., mindent szanálnak (((

      Törlés
  4. Nyf, tudom, bevésted tegnapra a feketepontomat, de nézd el nekem, hogy szétszakadtam a tegnapi nap során...boldogságos utólagos névnapot kívánok sok szeretettel ♥

    VálaszTörlés